To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Fazolky po marocku

Fazolky po marocku

4 porce

ingredience:

500 g očištěných fazolových lusků

4 středně veliká rajčata (lze použít i konzervu loupaných rajčat i s nálevem)

1 střední cibule

2 větší stroužky česneku

olivový olej

špetka chilli (pokud nemáte rádi, vynechejte)

pepř a sůl dle chuti.


příprava:

Cibuli a česnek oloupeme. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, pak přihodíme cibulku, na plátky nakrájený česnek a necháme vše jen zesklovatět. Pokud používáte chilli, orestujte asi 30 vteřin a přidáme fazolky a rajčata, přiklopíme poklicí a na velmi mírném ohni dusíme asi 30-40 minut, dokud se rajčata zcela nerozdusí a nevytvoří se moc dobrá šťáva. Pokud je třeba, podléváme trochou vody. Podle potřeby pokrm osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem nebo s těstovinami.