To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Fenyklový salát s citrusy

 Fenyklový salát s citrusy

2-4 porce

ingredience:

50 g sýru feta nebo balkánského sýra

1 ks grapefruitu

1 hrst vypeckovaných černých oliv

1 lžíce olivového oleje

1 ks pomeranče

2 lžíce fenyklových řapíků

2 ks fenyklu

2 lžíce máty,  sekaná

pepř, sůl

příprava:

Od bulev odřízneme stonky, bulvy očistíme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky (podélně). Ze stonků otrháme řapíky a nakrájíme je na drobno. Pomeranč s grapefruitem oloupeme a nakrájíme na kostky. Olivy rozpůlíme.
Vše dáme do mísy, přidáme sekané mátové lístky, olivový olej, sůl, pepř a dobře promícháme. Posypeme rozdrobeným sýrem a necháme v chladu odležet.

Fenyklový salát s citrusy podáváme jako přílohu i hlavní chod.

Plodiny pro tento recept