Jaro a první jarní zelenina!

Kadeřávek se zakysanou smetanou

Kadeřávek se zakysanou smetanou

 pro 2-4 porce

ingredience:

500 g listů kadeřávku (listové kapusty či mangoldu)

1 kelímek zakysané smetany

1 lžíce rostlinného oleje

1 lžíce citronové šťávy

špetka soli

příprava:

Kadeřávek očistíme, omyjeme a posekáme. Podusíme na oleji doměkka, což se může velmi lišit podle druhu použitého kadeřávku, u toho klasického je to až 40 minut, pokud používáte červenou ruskou kapustu nebo černou toskánskou bude to výrazně méně (asi 15-20min) poté osolíme, ochutíme citronovou šťávou a vmícháme zakysanou smetanu.

Tip:

Pokrmy z kadeřávku není vhodné podruhé ohřívat, protože je poměrně bohatý na dusičnany.