Jaro a první jarní zelenina!

Polévka z černé kapusty

Polévka z černé kapusty

4 porce

 ingredience:

1 velká cibule

500 g brambor

250g černé kapusty

1 L zeleninového vývaru

3 stroužky česneku

1 pol. lžíce nasekaných čerstvých bylinek /tymián, petrželka, atd./

rostlinný olej

200g uvařených fazolí

 příprava:

Zlehka osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, omyjte brambory a nakrájejte na kostičky. Brambory není třeba loupat, jedině, že to opravdu chcete. Přidejte  je spolu s nakrájenými listy černé kapusty do hrnce a osmahněte /asi 5 minut/. Přidejte bylinky a vývar, přikryjte a vařte, dokud zelenina nezměkne. Rozmixujte, pokud to tak máte radši. Poté přidejte doměkka uvařené fazole a prohřejte. Podávejte s pečivem.