Letos už máme po sezóně

Polévka z libečku, brambor a podmáslí

Polévka z libečku, brambor a podmáslí

4 porce

 ingredience:

2 cibule

300 g syrových brambor

3-4 listy libečku

0,5 l drůbežího nebo zeleninového vývaru

2dcl podmáslí

 příprava:

Nadrobno nasekáme cibuli, nastrouháme syrové brambory, nasekáme nahrubo  listy libečku, připravíme si půl litru vývaru a  podmáslí.

Cibuli zpěníme na hluboké pánvi, nebo v kastrolu. Přidáme libeček, brambory, vývar a podmáslí a uvedeme do varu. Pak zmírníme plamen a za občasného míchání vaříme, dokud nejsou brambory hotové. Když je polévka moc řídká, zahustíme ji bramborovým škrobem.

Při servírování do každého talíře přidáme jednu lžíci podmáslí a pár kousků čerstvého nakrájeného listu libečku.

 

Plodiny pro tento recept