To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Špenátové noky se šalvějovým máslem

Špenátové noky se šalvějovým máslem

4 porce

ingredience:

500 g listového špenátu či mangoldu (očištěné listy drobně nasekáme)

100 g smetanového sýra

2 vejce

špetka muškátového oříšku

80 g strouhanky

80 g parmazánu (jemně nastrouhaného)

100 g hladké mouky

1 lžička soli

½ lžičky mletého černého pepře

100 g másla

2 lžíce čerstvé šalvěje (drobně nasekané)


příprava:

Špenát povaříme ve vařící osolené vodě (5 minut), vytáhneme a dáme ho zchladit do studené vody. Necháme jej okapat a vymačkáme z něj vodu. Smícháme ho se smetanovým sýrem a vejci, okořeníme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán, mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky, které vaříme v horké vodě asi 4-5 minut (dokud nevyplavou nahoru). Ihned podáváme. Přelíváme horkým šalvějovým máslem, které si připravíme tak, že si zpěníme máslo (3 minuty) a přidáme do něj šalvěj.

 

Plodiny pro tento recept