Letos už máme po sezóně

Těstoviny po toskánku s černou kapustou

 Těstoviny po toskánku s černou kapustou

 pro 2-4 porce

ingredience:

500 g černé kapusty

250g těstovin /nejlépe pici, typické dlouhé toskánské těstoviny/

hrst krájených čerstvých hub (pokud mate k dispozici)

olivový olej

svazek petrželky

2 stroužky česneku

špetka soli, pepře

příprava:

Na pánvi orestujte dva stroužky česneku na olivovém oleji, nakrájejte černou kapustu na jemné proužky a poduste ji v oleji s česnekem doměkka (asi 10-15 minut).  Očištěné nakrájené houby osmahněte s nasekanou petrželkou na olivovém oleji a smíchejte s podušenou kapustou. Vše osolte a opepřete a uvařené těstoviny smíchejte s takto připravenou omáčkou a nakonec dochuťte olivovým olejem.