Jaro a první jarní zelenina!

Zálivka - francouzská s česnekem

Zálivka - francouzská s česnekem

 

 ingredience:

10 lžic olivového oleje

3 lžíce balzamického octa

1 stroužek utřeného česneku

½ lžičky medu

½ lžičky plnotučné hořčice

špetka soli

špetka pepře

 příprava:

Všechny ingredience buďto dobře promícháme vidličkou v misce nebo protřepeme ve skleněné uzavíratelné nádobě, ve které je možné zálivku uchovávat i po mnoho týdnů. Před každým použitím je nutné vždy znovu protřepat, protože olej a ocet se od sebe oddělí.

Tuto zálivku ocení zejména milovníci silných chutí. Pokud mezi ně nepatříte, můžete salát jen pokapat olivovým olejem a citrónem a jemně osolit.

Tip:

Výtečným zpestřením každého salátu jsou jemně opražená slunečnicová semínka, kterými salát posypeme těsně před podáváním na stůl.