Jaro a první jarní zelenina!

Česnek mladý s natí

Česnek mladý s natí

Česnek pomáhá při nachlazení, mikrobiálních a parazitárních střevních onemocněních, i nemocích srdečních a dýchacích. Jeho ostrá chuť je v mnohých pokrmech nezbytná. Nať je využívána méně, vzhledem k její výtečné chuti i kvalitě je to však škoda!

Aroma česnekové nati je méně vtíravé a po jídle vyprchá rychleji než pach stroužků. Obsahově je nať stejně hodnotná, dokonce bohatší na vitamin C. Navíc zpestřuje jídla svěží zelenou barvou.

Ti z Vás, kteří se ještě s témeř metrovou rostlinou česneku v kuchyni nesetkali, vězte, že použití je velmi podobné pórku, který vzhledově také mladý česnek připomíná. Zelená vrchní část rostliny je chuťově velmi jemná a hodí se k použití do pomázánek apod. Čím více se blížíte spodní, bělavé části rostliny, nabírá na síle. Tato část je pak již příliš silná na použití za syrova, zato výborná na vaření. A další velkou výhodou mladého česneku je to, že se nemusí loupat.

Příčně nařezané kousky čerstvé nati se nejlépe uplatní v polévkách, omáčkách nebo v pomazánkách.

Skladujte v chladničce, kde vám vydrží bez problémů asi týden. 

Předpokládaná dostupnost z naší farmy:

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

---

---

---

---

 ---

--x

 xx-

 ---

 ---

---

---

---